Vergoeding stomamateriaal 

Stomamateriaal wordt vergoedt vanuit de basisverzekering. U heeft een recept of voorschrift nodig van uw (huis)arts of specialist.

BENU Direct heeft contractafspraken met alle zorgverzekeraars. Hierdoor is het mogelijk om de kosten van de benodigde stoma hulpmiddelen rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar te declareren. U hoeft dus niets zelf te doen. Wel zo makkelijk! 

Vergoeding per zorgverzekeraar

Wat er precies vergoed wordt verschilt per zorgverzekeraar. Geen zorgen. Wij zoeken voor u uit welk materiaal in uw situatie vergoed wordt. Houd altijd rekening met het eigen risico.

Wilt u meer informatie over de vergoeding vanuit uw zorgverzekering? Lees hieronder de samenvatting of bekijk hier de volledige informatie.

  • Vergoeding DSW, ASR, Caresq en De Friesland
    DSW, ASR, Caresq en De Friesland hanteren een AIP min (Apothekers Inkoop Prijs). Dit is een vergoeding op basis van de vaste prijs die door de fabrikant is vastgesteld minus een korting die door de zorgverzekeraar wordt bepaald.

  • Vergoeding VGZ en CZ
    VGZ en CZ hanteren een dagprijsvergoeding. Dit is een vaste vergoeding per klant per dag. In de overeenkomst zijn de normen en richtlijnen omschreven voor wat er binnen deze vergoeding valt.

  • Vergoeding overige zorgverzekeraars
    De overige zorgverzekeraars hanteren vaste prijzen. Dit is, afhankelijke van de type stoma, een vaste vergoeding per stuk die door de zorgverzekeraar bepaald is.

Meer informatie?

Vragen?

Kijk bij de veelgestelde vragen.