Diabetes materialen en hulpmiddelen 

Voor diabetes zijn er hulpmiddelen om uw bloedsuiker te meten en insuline te spuiten. BENU Direct levert een compleet assortiment diabetesmaterialen van de beste kwaliteit.

Vergoeding

Met een recept of voorschrift van uw arts of specialist krijgt u het diabetesmateriaal vergoed door uw zorgverzekeraar. Zorgt u voor het recept? Dan regelt BENU Direct de rest. 

Keuzehulp

In overleg met uw arts zoekt onze gespecialiseerde diabetesverpleegkundige samen met u naar de best passende diabeteshulpmiddelen. Wel zo makkelijk.

Advies

Voor advies of hulp bij het juiste gebruik van het diabetesmateriaal kunt u terecht bij onze diabetesverpleegkundigen. In sommige gevallen is het mogelijk om een huisbezoek te krijgen. Zo weet u zeker dat u het juiste doet.

Extra zekerheid

BENU Direct levert uw hulpmiddelen snel, nauwkeurig en in een neutrale verpakking.

Bekijk hier de tips bij het gebruik van diabetesmateriaal.

Diabetesmaterialen om uw bloedsuiker te meten

 • Prikpen

  Een prikpen gebruikt u om een druppel bloed uit uw vinger te krijgen. Dit wordt ook wel de ‘vingerprik’ genoemd. Deze druppel bloed gebruikt u om uw bloedsuiker te meten. U gebruikt de prikpen in combinatie met lancetten.

 • Lancetten

  Lancetten zijn kleine naaldjes die u in de prikpen doet. Daarna spant u de prikpen en plaatst deze op uw vinger. U prikt met de lancet in uw vinger om een druppel bloed te krijgen.

 • Veiligheidslancetten

  Veiligheidslancetten zijn lancetten die extra bescherming geven. Veiligheidslancetten worden aangeraden als iemand anders dan uzelf de vingerprik uitvoert, bijvoorbeeld een zorgverlener of mantelzorger. Veiligheidslancetten zorgen ervoor dat de ander zich niet kan prikken aan uw lancet. Veiligheidslancetten zitten in een beschermend omhulsel met een dop. Zo hoeft er geen los naaldje in de prikpen geplaatst te worden. 

 • Teststrips

  De teststrip (die in de bloedglucosemeter zit) houdt u tegen de druppel bloed op uw vinger. De teststrip neemt het bloed dan op. Na een paar seconden kunt u de hoogte van uw bloedsuiker lezen op de bloedglucosemeter.

 • Bloedglucosemeter

  Een bloedglucosemeter is een apparaat waarmee u uw bloedsuikerwaarde kunt meten. In de bloedglucosemeter stopt u voordat u gaat meten altijd een nieuwe teststrip.
 • Continue Glucose Monitoring (CGM) / diabetes sensor

  Als u diabetes heeft is het belangrijk om uw bloedsuikerwaarde stabiel te houden. Daarom gebruiken steeds meer mensen een diabetes sensor, ook wel Continue Glucose Monitoring (CGM) genoemd. Bij BENU Direct kunt u terecht voor de GlucoMen Day® CGM. Deze bestaat uit een sensor, een zender en een ontvanger. Via de bijbehorende app kunt u iedere minuut uw glucosewaarde zien. Het is zelfs mogelijk om een alarm in te stellen wanneer de waarde te snel daalt of al te laag is. Bij aanschaf krijgt u een gratis instructieafspraak aangeboden met een gecertificeerd verpleegkundige van BENU Direct. Lees meer over de GlucoMen Day® continue glucosemeter, extra voordelig verkrijgbaar in onze BENU Webshop.

 

Diabetesmaterialen om insuline in te spuiten

 • Insulinepen

  Een insulinepen is een soort injectiespuit waarmee u uzelf insuline kunt toedienen. De insulinepen ziet eruit als een dikke vulpen.. 
  Er zijn twee soorten insulinepennen:
  - Voorgevulde insulinepennen Deze pennen zijn bedoeld voor eenmalig gebruik. Als de insulinepen leeg is, gooit u deze weg.
  - Losse (navulbare) insulinepennen Deze pen kunt u steeds opnieuw gebruiken. Hier kunt u steeds een nieuw patroon (ampul) met insuline in plaatsen.

 • Pennaalden

  Pennaalden zijn dunne naalden die u op de insulinepen draait. Daarna kunt u de insuline inspuiten in uw lichaam.

 • Veiligheidspennaalden

  Veiligheidspennaalden zijn pennaalden met een dubbele bescherming. Veiligheidspennaalden worden aangeraden als iemand anders de insuline bij u inspuit, bijvoorbeeld een zorgverlener of een mantelzorger. Veiligheidspennaalden zorgen ervoor dat de ander zich niet kan prikken aan uw pennaald.

 • Insulinepomp

  Een insulinepomp is een klein apparaatje dat de hele dag door om de zoveel tijd (kortwerkende) insuline afgeeft. Dat gebeurt via een naaldje in de huid van uw buik. Dit naaldje is met een slangetje verbonden aan de insulinepomp. Bij BENU Direct leveren wij geen insulinepompen. Deze kunt u direct bij een fabrikant bestellen.

 • Naaldencontainers

  Naaldencontainers zijn kunststof afvalbakjes voor gebruikte pennaalden en lancetten. Naaldencontainers vallen onder chemisch afval. U kunt ze inleveren bij uw BENU Apotheek of bij een speciaal inleverpunt.

Lees meer over:

Diabetesartikelen nodig?

Schrijf u nu in bij BENU Direct Hulpmiddelenzorg en wij nemen contact met u op voor de eerste levering.