Diabetes materialen en hulpmiddelen 

Voor diabetes zijn er hulpmiddelen om uw bloedsuiker te meten en insuline te spuiten. BENU Direct levert een compleet assortiment diabetesmaterialen van de beste kwaliteit.

Let op, u heeft een recept nodig van uw arts of specialist om uw diabetesmateriaal vergoed te krijgen.

Keuzehulp

In overleg met uw arts zoekt onze gespecialiseerde diabetesverpleegkundige samen met jou naar de best passende diabeteshulpmiddelen. Wel zo makkelijk.

Advies

Voor advies of hulp bij het juiste gebruik van het diabetesmateriaal kunt u telefonisch terecht bij onze diabetesverpleegkundigen. In sommige gevallen is het mogelijk om een huisbezoek te krijgen. Zo weet u zeker dat u het juiste doet.

Extra zekerheid

BENU Direct levert uw hulpmiddelen snel, nauwkeurig en in een neutrale verpakking.

Bekijk hier de tips bij het gebruik van diabetesmateriaal.

Diabetesmaterialen om uw bloedsuiker te meten

 • Prikpen
  Een prikpen gebruikt u om een druppel bloed uit uw vinger te prikken. Dit wordt ook wel de ‘vingerprik’ genoemd. Deze druppel bloed gebruikt u om uw bloedsuiker te meten. U gebruikt de prikpen in combinatie met lancetten.
 • Lancetten
  Lancetten zijn kleine naaldjes die u in de prikpen doet. Daarna spant u de prikpen en plaatst deze op uw vinger. U prikt met de lancet in uw vinger om een druppel bloed te krijgen.
 • Veiligheidslancetten
  Veiligheidslancetten zijn lancetten die extra bescherming geven. Veiligheidslancetten worden aangeraden als iemand anders dan uzelf de vingerprik uitvoert, bijvoorbeeld een zorgverlener of mantelzorger. Veiligheidslancetten zorgen ervoor dat de ander zich niet kan prikken aan uw lancet. Veiligheidslancetten zitten in een beschermend omhulsel met een dop. Zo hoeft er geen los naaldje in de prikpen geplaatst te worden. Het naaldje komt vanzelf uit het omhulsel zodra de dop eraf wordt afgedraaid.
 • Teststrips
  Op teststrips plaatst u de bloeddruppel van uw vingerprik. De teststrip stopt u in een bloedglucosemeter. Zo meet u de hoogte van uw bloedsuiker.
 • Bloedglucosemeter
  Een bloedglucosemeter is een apparaat waarmee u uw bloedsuikerwaarde kunt meten. In de bloedglucosemeter stopt u een teststrip met uw bloed.

Diabetesmaterialen om insuline in te spuiten

 • Insulinepen
  Een insulinepen is een soort injectiespuit waarmee uzelf insuline kunt geven. De insulinepen heeft een knopje om de juiste dosis insuline in te stellen.

  Er zijn twee soorten insulinepennen:
  1- Voorgevulde insulinepennen bevatten één dosis insuline. Ze zijn bedoeld voor eenmalig gebruik. Na gebruik is de pen leeg en gooit u deze weg.
  2- Losse (navulbare) insulinepennen kunt u steeds opnieuw gebruiken. Hier moet u zelf steeds een nieuwe ampul met insuline in plaatsen.

 • Pennaalden
  Pennaalden zijn dunne naalden die u op de insulinepen draait. Daarna kunt u de insuline inspuiten in uw lichaam.
 • Veiligheidspennaalden
  Veiligheidspennaalden zijn pennaalden met een dubbele bescherming. Veiligheidspennaalden worden aangeraden als iemand anders de insuline bij u inspuit, bijvoorbeeld een zorgverlener of een mantelzorger. Veiligheidspennaalden zorgen ervoor dat de ander zich niet kan prikken aan uw pennaald.
 • Insulinepomp
  Een insulinepomp is een klein apparaatje dat de hele dag door om de zoveel tijd (kortwerkende) insuline afgeeft. Dat gebeurt via een naaldje in de huid van uw buik. Dit naaldje is met een slangetje verbonden aan de insulinepomp. Bij BENU Direct leveren wij geen insulinepompen. Deze kunt u direct bij een fabrikant bestellen.
 • Naaldencontainers
  Naaldencontainers zijn kunststof afvalbakjes voor gebruikte pennaalden en lancetten. Naaldencontainers vallen onder chemisch afval. U kunt ze inleveren bij uw BENU Apotheek of bij een speciaal inleverpunt.

Lees meer over:

Diabetesartikelen nodig?

Meld u aan voor BENU Direct en wij nemen contact met u op voor de eerste levering.