Menzis

Menzis is een coöperatie, zonder winstoogmerk en zonder aandeelhouders. Hieronder ziet u een overzicht van merken die onder Menzis vallen:

  • Menzis
  • Anderzorg
  • Hema
  • PMA
Menzis

Welke medische hulpmiddelen levert BENU Direct voor Menzis en onderliggende labels?

Absorberend incontinentiemateriaal

Menzis hanteert een dagprijsvergoeding. Dit is een vaste vergoeding per klant per dag. Uw zorgverzekeraar hanteert zijn eigen normen en richtlijnen. BENU Direct kan samen met u nagaan welke materialen in uw persoonlijke situatie vergoed worden.

Afvoerend incontinentiemateriaal

Menzis hanteert vaste stuksprijzen. Dit is een vaste vergoeding per stuk die door de zorgverzekeraar bepaald is. Uw zorgverzekeraar hanteert zijn eigen normen en richtlijnen. BENU Direct kan samen met u nagaan welke materialen in uw persoonlijke situatie vergoed worden.

Diabetestestmateriaal

Menzis hanteert een vaste prijs per teststrip. Voor de overige materialen die nodig zijn voor het uitvoeren van een test hanteert Menzis een Apothekers Inkoop Prijs. Dit is een vergoeding op basis van de vaste prijs die door de fabrikant is vastgesteld minus een korting die door de zorgverzekeraar wordt bepaald.

Stomamateriaal

Menzis hanteert vaste prijzen. Dit is, afhankelijke van de type stoma, een vaste vergoeding per stuk die door uw zorgverzekeraar bepaald is. Uw zorgverzekeraar hanteert zijn eigen normen en richtlijnen. BENU Direct kan samen met u nagaan welke materialen in uw persoonlijke situatie vergoed worden.

Nieuws: Menzis heeft wederom BENU Direct geselecteerd als leverancier voor stoma materiaal. Bent u verzekerd bij Menzis en op zoek naar een nieuwe leverancier? Maak dan gebruik van de Menzis overstapservice.

Wondverzorgingsmaterialen

Menzis hanteert een AIP min (Apothekers Inkoop Prijs). Dit is een vergoeding op basis van de vaste prijs die door de fabrikant is vastgesteld minus een korting die door de zorgverzekeraar wordt bepaald. Uw zorgverzekeraar hanteert zijn eigen normen en richtlijnen. BENU Direct kan samen met u nagaan welke materialen in uw persoonlijke situatie vergoed worden.

Medische drinkvoeding

Menzis heeft met BENU Direct geen overeenkomst voor het leveren van medische drinkvoeding. Bent u verzekerd bij Menzis, dan kunt u alleen drinkvoeding bij ons bestellen als u een restitutiepolis heeft. Menzis heeft wel een overeenkomst gesloten met de BENU Apotheken. U kunt uw voeding in de BENU Apotheek bestellen.