Vergoeding wondverband- en compressiemiddelen

Uw benodigdheden worden vergoed vanuit de basisverzekering. U heeft een voorschrift nodig van uw (huis)arts, wondverpleegkundige of specialist.

BENU Direct heeft contractafspraken met een groot aantal zorgverzekeraars. Hierdoor is het mogelijk om de kosten van de benodigde wondverbandmiddelen meteen bij uw zorgverzekeraar te declareren. U hoeft dus niets zelf te doen. Wel zo makkelijk!

Vergoeding per zorgverzekeraar

Wat er precies wordt vergoed verschilt per zorgverzekeraar. Wij zoeken voor u uit welk materiaal in uw situatie vergoed wordt. Houd altijd rekening met het eigen risico.

Wilt u meer informatie over de vergoeding vanuit uw zorgverzekering? Lees hieronder de samenvatting of bekijk hier de volledige informatie.

Samenvatting vergoedingen wondzorg en compressiemiddelen

Vergoeding VGZ, ONVZ, ENO en Zorg & Zekerheid
VGZ, ONVZ, ENO en Zorg & Zekerheid hanteren vaste prijzen. Dit is een vaste vergoeding per stuk die door de zorgverzekeraar bepaald is.

Vergoeding overige zorgverzekeraars
Overige zorgverzekeraars hanteren een AIP min (Apothekers Inkoop Prijs). Dit is een vergoeding op basis van de vaste prijs die door de fabrikant is vastgesteld minus een korting die door de zorgverzekeraar wordt bepaald.

Meer informatie?

Vragen?

Kijk bij de veelgestelde vragen of op onze contactpagina.