Vergoeding incontinentiemateriaal 

Wordt incontinentiemateriaal vergoed?

Absorberende en afvoerende incontinentiematerialen worden vergoed vanuit de basisverzekering. Om vergoeding te krijgen voor incontinentiemateriaal heeft u een voorschrift van uw (huis)arts nodig. Heeft u geen voorschrift van uw arts? Dan kunt u op eigen kosten incontinentiemateriaal bestellen via onze webshop.

Wordt uw incontinentiemateriaal vergoed? BENU Direct heeft contractafspraken met alle zorgverzekeraars. Hierdoor kunnen wij de kosten van de benodigde incontinentiematerialen meteen bij uw zorgverzekeraar te declareren. U hoeft dus zelfs niets te declareren. Wel zo makkelijk!

Vergoeding per zorgverzekeraar

Wat er precies wordt vergoed verschilt per zorgverzekeraar. Wij zoeken voor u uit welk materiaal in uw situatie vergoed wordt. Zo weet u zeker of het materiaal wat bij u past, vergoed wordt. Houd altijd rekening met het eigen risico. De vergoeding van het incontinentiemateriaal valt onder de basisverzekering. Dit betekent dat u eerst het eigen risico moet betalen. Het eigen risico van 2021 is 385 euro. Heeft u een hoger eigen risico? Dan moet u dit bedrag eerst betalen voor uw incontinentiemateriaal vergoed wordt door de verzekering. Lees hier meer over de vergoeding van andere hulpmiddelen.

Wilt u meer informatie over de vergoeding vanuit uw zorgverzekering? Lees hieronder de samenvatting of bekijk hier de volledige informatie.

 • Vergoeding absorberend incontinentiemateriaal per verzekeraar


  Vergoeding DSW, ASR, Caresq en De Friesland


  DSW, ASR, Caresq en De Friesland gebruiken een AIP min vergoeding (Apothekers Inkoop Prijs). Dit is een vergoeding op basis van de vaste prijs van de fabrikant min een korting die door de zorgverzekeraar wordt bepaald.

  Vergoeding overige zorgverzekeraars
  Alle andere zorgverzekeraars gebruiken een dagprijsvergoeding. Dit is een vaste vergoeding per klant per dag. Elke zorgverzekeraar gebruikt zijn eigen normen en richtlijnen voor wat er binnen deze vergoeding valt.

 • Vergoeding afvoerend incontinentiemateriaal per verzekeraar


  Vergoeding CZ en VGZ


  CZ en VGZ gebruiken een dagprijsvergoeding. Dit is een vaste vergoeding per klant per dag. Elke zorgverzekeraar gebruikt zijn eigen normen en richtlijnen voor wat er binnen deze vergoeding valt.

  Vergoeding DSW, ASR, Caresq en De Friesland
  DSW, ASR, Caresq en De Friesland gebruiken een AIP min (Apothekers Inkoop Prijs). Dit is een vergoeding op basis van de vaste prijs van de fabrikant min een korting die door de zorgverzekeraar wordt bepaald.

  Vergoeding overige verzekeraars
  De overige zorgverzekeraars gebruiken vaste stuksprijzen. Dit is een vaste vergoeding per hulpmiddel die door de zorgverzekeraar bepaald is.

Heeft u specifieke vragen over vergoeding of de declaratieservice?

Neem dan contact op met ons op!

Vragen?

Kijk bij de veelgestelde vragen.