Vergoeding incontinentiemateriaal 

Absorberende en afvoerende incontinentiematerialen worden vergoed vanuit de basisverzekering. Dit betekent dat u een recept of voorschrift nodig heeft van uw (huis)arts of specialist.

BENU Direct heeft contractafspraken met alle zorgverzekeraars. Hierdoor kunnen wij de kosten van de benodigde incontinentie artikelen meteen bij uw zorgverzekeraar te declareren. U hoeft dus niets zelf te doen. Wel zo makkelijk!

Vergoeding per zorgverzekeraar

Wat er precies wordt vergoed verschilt per zorgverzekeraar. Wij zoeken voor u uit welk materiaal in uw situatie vergoed wordt. Houd altijd rekening met het eigen risico.

Wilt u meer informatie over de vergoeding vanuit uw zorgverzekering? Lees hieronder de samenvatting of bekijk hier de volledige informatie.

 • Absorberend incontinentiemateriaal


  Vergoeding DSW, ASR, Caresq en De Friesland


  DSW, ASR, Caresq en De Friesland gebruiken een AIP min vergoeding (Apothekers Inkoop Prijs). Dit is een vergoeding op basis van de vaste prijs van de fabrikant min een korting die door de zorgverzekeraar wordt bepaald.

  Vergoeding overige zorgverzekeraars
  Alle andere zorgverzekeraars gebruiken een dagprijsvergoeding. Dit is een vaste vergoeding per klant per dag. Elke zorgverzekeraar gebruikt zijn eigen normen en richtlijnen voor wat er binnen deze vergoeding valt.

 • Afvoerend incontinentiemateriaal


  Vergoeding CZ en VGZ


  CZ en VGZ gebruiken een dagprijsvergoeding. Dit is een vaste vergoeding per klant per dag. Elke zorgverzekeraar gebruikt zijn eigen normen en richtlijnen voor wat er binnen deze vergoeding valt.

  Vergoeding DSW, ASR, Caresq en De Friesland
  DSW, ASR, Caresq en De Friesland gebruiken een AIP min (Apothekers Inkoop Prijs). Dit is een vergoeding op basis van de vaste prijs van de fabrikant min een korting die door de zorgverzekeraar wordt bepaald.

  Vergoeding overige verzekeraars
  De overige zorgverzekeraars gebruiken vaste stuksprijzen. Dit is een vaste vergoeding per hulpmiddel die door de zorgverzekeraar bepaald is.

Heeft u specifieke vragen over vergoeding of de declaratieservice?

Neem dan contact op met ons via: 0800-6 555 555.

Contact met BENU Direct

U kunt op de volgende wijze contact met ons opnemen:

🔔 Terugbel verzoek

🗨 WhatsApp naar 0638161068

✉ Stuur een bericht

📞 Bel 0800 - 6555 555