Vergoeding diabetesmateriaal

Diabetesmaterialen worden vergoed vanuit de basisverzekering. U heeft een recept of voorschrift nodig van uw (huis)arts of specialist.

BENU Direct heeft contractafspraken met alle zorgverzekeraars. Hierdoor is het mogelijk om de kosten van de benodigde diabetesartikelen meteen bij uw zorgverzekeraar te declareren. U hoeft dus niets zelf te doen. Wel zo makkelijk!

Vergoeding per zorgverzekeraar

Wat er precies wordt vergoed verschilt per zorgverzekeraar. Wij zoeken voor u uit welk materiaal in uw situatie vergoed wordt. Houd altijd rekening met het eigen risico.

Wilt u meer informatie over de vergoeding vanuit uw zorgverzekering? Lees hieronder de samenvatting of bekijk hier de volledige informatie.

Vergoeding CZ

CZ gebruikt een dagprijsvergoeding. Dit is een vaste vergoeding per klant per dag. In de overeenkomst zijn de normen en richtlijnen omschreven voor wat er binnen deze vergoeding valt.

Vergoeding VGZ

VGZ gebruikt een vergoeding per uitgevoerde test. Dit is een vaste vergoeding voor alle materialen die nodig zijn om een test uit te voeren. In de overeenkomst zijn de normen en richtlijnen omschreven voor wat er binnen deze vergoeding valt.

Vergoeding Zilveren Kruis

BENU Direct heeft geen overeenkomst met Zilveren Kruis voor het leveren van diabetestestmateriaal. Bent u verzekerd bij Zilveren Kruis, dan kunt u alleen diabetestestmateriaal bij ons bestellen als u een restitutiepolis heeft.

Zilveren Kruis heeft wel een overeenkomst gesloten met de BENU Apotheken. U kunt uw testmateriaal zonder problemen in de BENU Apotheek bestellen.

Vergoeding overige zorgverzekeraars

De overige zorgverzekeraars gebruiken een vaste prijs per teststrip. Dit is een vaste vergoeding per stuk die door de zorgverzekeraar bepaald is. Voor de overige materialen die nodig zijn voor het uitvoeren van een test gebruiken de zorgverzekeraars een vaste prijs en voor de lancetten een AIP min (Apothekers Inkoop Prijs). Dit is een vergoeding op basis van de vaste prijs van de fabrikant min een korting die door de zorgverzekeraar wordt bepaald.

Meer informatie?

Heeft u specifieke vragen over vergoeding of de declaratieservice?

Neem dan contact op met ons via: 0800-6 555 555.

Contact met BENU Direct

U kunt op de volgende wijze contact met ons opnemen:

🔔 Terugbel verzoek

🗨 WhatsApp naar 0638161068

✉ Stuur een bericht

📞 Bel 0800 - 6555 555