Wondzorg

Meestal genezen wonden vanzelf binnen 14 tot 21 dagen. Soms duurt het langer. Vaak zijn er dan factoren die de genezing belemmeren. BENU Direct levert wondverbandmiddelen voor deze complexe wonden. Wij nemen u graag alle zorg uit handen.

U heeft een recept van uw arts of specialist nodig

Hierop staat wat voor soort wond het is, welk wondverbandmiddel er nodig is en wat het wondbeleid is.

Uw zorgverzekeraar vergoedt de wondverbandmiddelen voor complexe wonden

Een wond is complex als de verwachting is dat de wond langer dan 14 dagen zal aanhouden. Bekijk de vergoedingen voor wondzorg.

Hoe aanmelden bij BENU Direct?

Vraag uw arts of wondverpleegkundige om u aan te melden bij BENU Direct. Zij kunnen dit eenvoudig doen via benudirect.nl.

Wij leveren de wondverbandmiddelen

Wij bezorgen de wondverbandmiddelen binnen 24 uur. Is er sprake van een spoedeisende situatie? Dan bezorgen wij binnen 4 uur. De wondverbandmiddelen zijn altijd verpakt in een neutrale verpakking. We bezorgen het pakket via de bezorgservice van BENU Direct of BENU Apotheek.

BENU Direct regelt de declaratie met uw zorgverzekeraar

U hoeft niets te doen.

Meer informatie

veelgestelde vragen en antwoorden over wond
complexe wonden
overzicht wondverbandmiddelen
tips wondzorg

Heeft u nog meer vragen? Of wilt u advies over chronische wondzorg? Neem dan contact op met het wondteam van BENU Direct. Wij zijn bereikbaar van 8.00-18.00 uur op het gratis telefoonnummer 0800 6 555 555. Onze gespecialiseerde medewerkers en verpleegkundigen helpen u graag verder. Voor spoed zijn wij 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar.