Medische drinkvoeding

Heeft u moeite om voldoende te eten? Dan kan medische drinkvoeding een oplossing bieden. U krijgt zo alle voedingsstoffen binnen die u nodig heeft. BENU Direct levert medische drinkvoeding. Daarnaast leveren wij voeding voor zuigelingen, voor wie standaard zuigelingenvoeding niet geschikt is. Wij nemen u graag alle zorg uit handen.

U heeft een verklaring dieetpreparaten nodig van uw arts, diëtist, specialist of kaakchirurg

Uw huisarts mag ook een recept uitschrijven. Hierop staan de gegevens van u en de gegevens van uw huisarts, de soort voeding, dosering, indicatie(code) en de hoeveelheid voeding (of de geschatte behandelduur).

De vergoeding voor medische drinkvoeding verschilt per zorgverzekeraar

Medische drinkvoeding gaat eerst ten laste van het eigen risico. Daarna wordt het geheel vergoed door de zorgverzekeraar. BENU Direct heeft contractafspraken met VGZ, CZ, Zilveren Kruis Achmea, Caresq, De Friesland en DSW. Deze zorgverzekeraars hanteren een vaste vergoeding per stuk. Bent u verzekerd bij VGZ? Dan gaan bepaalde producten niet eerst van het eigen risico af en worden direct volledig vergoed. Neem hiervoor contact met ons op of bekijk de vergoedingen voor medische drinkvoeding.

Eenvoudig aanmelden bij BENU Direct

Meldt u eenvoudig aan via onze website. U kunt ons ook bellen op gratis telefoonnummer 0800 6 555 555. Of stuur een e-mail met uw contactgegevens naar voeding@benudirect.nl.

Onze diëtiste belt u voor een intakegesprek

Samen met u bekijkt de diëtiste welke voeding het beste bij de verklaring van uw voorschrijver, uw situatie en uw smaak past.

Wij leveren alle merken, soorten en smaken de volgende werkdag uit voorraad op elk gewenst adres

In noodsituaties leveren wij binnen 4 uur. Wij bezorgen de medische drinkvoeding in een discrete verpakking. De eerste levering is voor 2 weken. Tegen het eind van deze periode nemen wij contact met u op om de bestelling te evalueren en de smaken te bespreken. Vervolgens leveren wij steeds voor 4 weken zolang de verklaring dieetpreparaten geldig is.

Wij leveren geen sondevoeding. Overleg  met uw arts, diëtiste of zorgverzekering waar u dit kunt bestellen.

BENU Direct regelt de declaratie met uw zorgverzekeraar

U hoeft niets te doen.

Meer informatie

veelgestelde vragen over medische drinkvoeding
tips medische drinkvoeding
Heeft u nog meer vragen? Of wilt u advies over medische drinkvoeding? Neem dan contact op met het voedingsteam van BENU Direct. Wij zijn bereikbaar van 8.00-17.00 uur op het gratis telefoonnummer 0800 6 555 555. Onze gespecialiseerde medewerkers en diëtisten helpen u graag verder. Voor spoed zijn wij 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar.