Incontinentie

In Nederland zijn ongeveer 1 miljoen mensen incontinent. U bent dus niet de enige. Maar dat maakt incontinent zijn niet minder vervelend. BENU Direct levert incontinentiemateriaal. Wij nemen u graag alle zorg uit handen.

U heeft een recept van uw arts of specialist nodig

Hierop staat waarom u incontinentiemateriaal nodig heeft.

De vergoeding voor incontinentiematerialen verschilt per zorgverzekeraar

Incontinentiemateriaal gaat eerst ten laste van het eigen risico. Daarna wordt het geheel vergoed door de zorgverzekeraar. BENU Direct is de enige leverancier die met alle zorgverzekeraars een overeenkomst heeft gesloten.
Voor absorberend incontinentiemateriaal hanteren de meeste zorgverzekeraars een vaste vergoeding per klant per dag. Alleen ASR en DSW hanteren een vaste vergoeding per stuk.
Voor afvoerend incontinentiemateriaal hanteren de meeste zorgverzekeraars een vaste vergoeding per stuk. Alleen CZ hanteert een vaste vergoeding per klant per dag.
BENU Direct kan samen met u nagaan welke materialen in uw situatie vergoed worden. Bekijk de vergoedingen voor incontinentiemateriaal.

Eenvoudig aanmelden bij BENU Direct

Meldt u eenvoudig aan via onze website. U kunt ons ook bellen op gratis telefoonnummer 0800 6 555 555.

Onze continentieverpleegkundige belt u voor een intakegesprek

Samen bekijkt u welke materialen het beste bij uw situatie passen.

Wij leveren alle merken en soorten de volgende werkdag uit voorraad

In noodsituaties leveren wij binnen 4 uur. Wij bezorgen de incontinentiematerialen bij u thuis in een discrete verpakking. De eerste levering is voor 2 weken. Tegen het eind van deze periode nemen wij contact met u op om de bestelling te evalueren. Vervolgens leveren wij steeds voor 2 tot 3 maanden.

BENU Direct regelt de declaratie met uw zorgverzekeraar

U hoeft niets te doen.

Meer informatie

veelgestelde vragen en antwoorden over incontinentie
overzicht incontinentiematerialen
tips incontinentiemateriaal
Folder ‘Continentiehulpmiddelen, wat moet ik weten?’

Heeft u nog meer vragen? Of wilt u advies over incontinentie? Neem dan contact op met het incontinentieteam van BENU Direct. Wij zijn bereikbaar van 8.00-18.00 uur op het gratis telefoonnummer 0800 6 555 555. Onze gespecialiseerde medewerkers en verpleegkundigen helpen u graag verder. Voor spoed zijn wij 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar.