Stomamateriaal

BENU levert een compleet assortiment stomamateriaal of darmspoelsystemen van de beste kwaliteit. We geven u advies en helpen u bij allerlei verschillende soorten en maten stoma’s. 

Keuzehulp

Uw stomaverpleegkundige zal samen met u bepalen wat voor u de best passende hulpmiddelen zijn. Aan de hand van het voorschrift levert BENU de hulpmiddelen binnen 24 uur. Wel zo makkelijk.

Advies

Voor advies, meer informatie of hulp bij het juiste gebruik van het stomamateriaal kunt u telefonisch terecht bij onze stomaverpleegkundigen. Het is ook mogelijk om een bezoek aan huis te krijgen en meer informatie over stomazorg te ontvangen.

Extra zekerheid

BENU levert uw hulpmiddelen snel, nauwkeurig en in een neutrale verpakking.

Stomamateriaal bestellen bij BENU

Bij BENU bestelt u gemakkelijk stomamateriaal en darmspoelhulpmiddelen die bij u passen Deze worden geleverd in een discrete en onopvallende verpakking. Wilt u meer weten over bestellen of wilt u advies? Lees hier meer over bestellen en advies.

Natuurlijk wilt u de beste kwaliteit artikelen en service. Dan zit u bij BENU goed. Als nieuwe klant krijgt u de StomazorgPlus service. Vraag uw stomaverpleegkundige of arts om u aan te melden bij BENU Direct Hulpmiddelenzorg. Wij nemen contact met u op over de eerste levering.

Bent u al klant en heeft u uw herhaalbestelling voor 16.00 besteld? Dan heeft u het stomamateriaal de volgende werkdag al in huis.

Welke soorten stomamateriaal zijn er?

Er bestaan verschillende soorten materialen en accessoires voor een stoma. Uw stomaverpleegkundige zal samen met u kijken wat het meest optimale materiaal voor u is.

We maken onderscheid in eendelig en tweedelig stomamateriaal.

Ééndelig opvangsysteem

Bij een eendelig systeem vormen de huidplaat en het zakje een geheel. Hierdoor is het mogelijk dat het soepeler aanvoelt op de huid. Eendelige systemen zijn verkrijgbaar voor colo, ileo en urostoma’s. De zakjes van een colostoma zijn dicht en dat betekent dat bij iedere verschoning het gehele systeem, inclusief de huidplaat, wordt gewisseld.

Tweedelig opvangsysteem

Bij een tweedelig systeem wordt er gebruik gemaakt van een huidplaat en een los zakje. Dit zakje kan door middel van een kliksysteem of en kleefsysteem aan de huidplaat worden bevestigd. De huidplaat kan ongeveer 3 dagen blijven zitten en voor de zakjes geldt dat u deze 1-2 keer per dag (voor een uro of ileo stoma) tot 4 keer per dag (voor een colostoma) kunt wisselen.

Naast het stomamateriaal bestaan er ook aanvullende hulpmiddelen zoals een stomasteunbandage, opvulmiddelen en huidbeschermers. Deze materialen worden in overleg met uw eigen stomaverpleegkundige of, als u geen eigen stomaverpleegkundige meer heeft, met de stomaverpleegkundige van BENU ingezet. Bij BENU kunt u terecht voor alle merken en advies over het gebruik. Bijna alle stomamaterialen en accessoires worden vergoed door uw zorgverzekeraar. Maar let op, u heeft wel een voorschrift nodig van uw arts of stomaverpleegkundige om uw stomamateriaal vergoed te krijgen.

Aanmeten van een stomasteunbandage

Onze gespecialiseerd verpleegkundige meet stomasteunbandages aan wanneer er sprake is van een breuk (parastomale hernia). De vergoeding hiervoor is afhankelijk van uw zorgverzekering. 

Heeft u vragen over de vergoeding van stomamaterialen? Lees hier meer over de de vergoeding van stomamateriaal meer of neem contact met ons op. 

Materiaal voor darmspoelen

BENU levert verschillende soorten systemen (irrigatiesystemen) en materialen voor het darmspoelen. Lees hier alles over darmspoelen en de verschillende materialen. Hulp nodig bij het darmspoelen? In overleg met uw voorschrijver kan een verpleegkundige van BENU u thuis uitleggen hoe het darmspoelen in zijn werk gaat.

Lees meer over:

Stoma hulpmiddelen nodig?

Vraag uw arts of verpleegkundige om een voorschrift naar ons te sturen. Wij nemen daarna contact met u op voor de eerste levering.